Ο Καλύτερος Ρινοπλαστικός Χειρουργός. Ποια είναι η Κατάλληλη Επιλογή για Εμένα;

Ποιος είναι ο Καλύτερος Ρινοχειρουργός για Εσάς; Η επιλογή του καλύτερου πλαστικού χειρουργού που θα αναλάβει τη ρινοπλαστική σας δεν είναι μια απλή υπόθεση.

Ποιος είναι ο Ιδανικός Ρινοπλαστικός Χειρουργός για τη Δική μου Περίπτωση;

Η επιλογή του σωστού ρινοχειρουργού - πλαστικού χειρουργού για τη δική μας ξεχωριστή περίπτωση απαιτεί σωστή και σχολαστική έρευνα, ώστε να είμαστε σίγουροι αφενός ότι έχουμε επιλέξει τον κατάλληλο πλαστικό χειρουργό μύτης και αφετέρου ότι πράγματι θέλουμε να προχωρήσουμε σε ρινοπλαστική επέμβαση.
Plastikos Xeiroyrgos Vip. Xeirourgeio Rinoplastikis. Ultrasonic Rhinoplasty Dr Mireas. Exelixis Medical Athens Greece.

Βασικά κριτήριά μας για την επίτευξη του επιθυμητού φυσικού λειτουργικού και αρμονικού αποτελέσματος μετά από ένα χειρουργείο πλαστικής στη μύτη θα πρέπει να είναι :

 1. Η Εξειδίκευση του Πλαστικού Χειρουργού ΩΡΛ (Εξειδίκευση στη Λειτουργική & Αισθητική Ρινοπλαστική - Επανεπέμβαση).
 2. Ο εξελιγμένος ιατρικός εξοπλισμός & οι χειρουργικές μέθοδοι που χρησιμοποιεί. Καθώς ο συνδυασμός τεχνολογίας και χειρουργικής εμπειρίας θα οδηγήσει στο τέλειο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα ρινοπλαστικής.
 3. Κατά την αναζήτησή μας για τον καλύτερο πλαστικό χειρουργό, θα πρέπει να αναρωτηθούμε επίσης εάν είμαστε οι κατάλληλοι υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη επέμβαση.Ο όρος «λειτουργική ρινοπλαστική» και η σημασία του Χειρουργού ΩΡΛ στο χειρουργείο

Με τον όρο Λειτουργική Ρινοπλαστική εννοούμε την επέμβαση της ρινοπλαστικής που εξασφαλίζει την καλή λειτουργία της μύτης σε συνδυασμό με ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.

Στη σύγχρονη ρινοπλαστική χρησιμοποιούμε κατά κόρον μοσχεύματα από το ρινικό διάφραγμα προκειμένου να εξασφαλίσουμε το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την συχνή συνύπαρξη προβλημάτων που προκαλούν δυσχέρεια της ρινικής αναπνοής κάνει την παρουσία ενός Χειρουργού ΩΡΛ απαραίτητη προκειμένου να εξασφαλίσουμε την διευθέτηση ακόμα και των δυσκολότερων προβλημάτων που προκύπτουν κατά τη διόρθωση στραβού διαφράγματος και άλλων προβλημάτων του εσωτερικού της μύτης, καθώς και την πολύτιμη λήψη μοσχευμάτων συχνά σε μεγάλη έκταση.

Δρ. Μοιρέας MD-PhD

Ο Δρ. Γεώργιος Μοιρέας είναι Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος με Εξειδίκευση στη Ρινοπλαστική και Πλαστική Χειρουργική Προσώπου.
Rinoplastiki. Poios Einai Ο Kalyteros Rinoxeiroyrgos Orl Plastikos Xeiroyrgos Gia Thn Plastiki Sti Miti Mou? Dr Mireas Ultrasonic Rhinoplasty. Exelixis Medical Athens Greece.

Πραγματοποιεί με επιτυχία πλήθος Αισθητικών και Επανορθωτικών Πλαστικών Επεμβάσεων το χρόνο και χειρουργεία κεφαλής, τραχήλου και ωτορινολαρυγγολογίας. Το μεγαλύτερο μέρος των επεμβάσεων αυτών είναι επεμβάσεις Αισθητικής και Λειτουργικής Ρινοπλαστικής .

 • Είναι στρατιωτικός ιατρός.
 • Είναι Διευθυντής του Κέντρου Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Προσώπου του Mediterraneo Hospital.
 • Είναι Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος του Κέντρου Αεροπορικής Ιατρικής.
 • Είναι ο πρώτος που έφερε το εξειδικευμένο σύστημα υπερήχων για ρινοπλαστική Piezo στην Ελλάδα και το χρησιμοποιεί σε όλες τις επεμβάσεις του από το 2017.
 • Είναι μέλος των πλέον αναγνωρισμένων Διεθνών Ακαδημιών και Εταιρειών με Ειδίκευση στην Ρινοπλαστική & την Πλαστική - Επανορθωτική Χειρουργική Προσώπου, όπως οι:
  • Emerging Trends and Technologies Committee of AAFPRS
  • American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery (AAFPRS)
  • European Academy of Facial Plastic Surgery (EAFPS)
  • European Rhinologic Society (ERS)
  • American Rhinologic Society (ARS)
  • Rhinoplasty Society of Europe (RSE)
 • Αναγνωρισμένος ως Εxpert στη Ρινοπλαστική και Opinion Leader στην Ρινοπλαστική με Υπερήχους, ο Δρ. Μοιρέας συμμετέχει ως προσκεκλημένος ομιλητής στα μεγαλύτερα διεθνή συνέδρια του εξωτερικού εκπροσωπώντας επάξια την ελληνική ρινοπλαστική χειρουργική κοινότητα και έχει μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά υψηλού κύρους.
 • ο Δρ. Mοιρέας διαθέτει αποκλειστικά στο ιατρείο του στην Ελλάδα το σύστημα τρισδιάστατης προσομοίωσης ρινοπλαστικής και χειρουργικών επεμβάσεων προσώπου VECTRA 3D Imaging της Canfield Imaging Systems USA.
 • Είναι ο ιδρυτής και επικεφαλής του VIP-Rhinoplasty Center.
 • Είναι ο ιδρυτής και επικεφαλής της χειρουργικής ομάδας του Exelixis Medical Institute , η οποία ειδικεύεται στην Αισθητική & Επανορθωτική Χειρουργική Προσώπου & Σώματος.
 • Είναι ο ιδρυτής του « The Doctors Medical Network » του Προτύπου Δικτύου Εξειδικευμένων Ιατρών 20 και πλέον ειδικοτήτων.

Διαβάστε αναλυτικά το βιογραφικό του Ρινοπλαστικού Ωρλ. Δρ. Μοιρέα  

Παρακολουθείστε σε video εμπειρίες - μαρτυρίες των ασθενών του 

Δείτε φωτογραφίες από περιστατικά ρινοπλαστικής πριν και μετά το χειρουργείο 

Η Κατερίνα, 20 χρόνων, αφού έκανε τη δική της έρευνα πήρε την απόφαση για ρινοπλαστική με τον Δρ. Μοιρέα.

Ρινοπλαστική: Είμαι ο κατάλληλος υποψήφιος;

Κατά την αναζήτησή μας για τον καλύτερο πλαστικό χειρουργό, θα πρέπει να αναρωτηθούμε εάν είμαστε οι κατάλληλοι υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη επέμβαση.

Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που υποβάλλεται σε ρινοπλαστική επιθυμεί:

 • Τη δημιουργία μιας καλαίσθητης και σε αρμονία με το υπόλοιπο πρόσωπο μύτης, που να τους απαλλάξει από την είσπραξη συμπεριφορών που επηρεάζουν τον ψυχισμό τους, να τους απελευθερώσει, να τους χαρίσει αυτοπεποίθηση ώστε να κατακτήσουν τους στόχους τους.
 • Την επίλυση των προβλημάτων που δυσκολεύουν την αναπνοή και την όσφρηση τους, πχ στραβό ρινικό διάφραγμα.
Βασική επιθυμία τους είναι το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής τους να είναι απόλυτα φυσικό σε σημείο να μην γίνεται καν αντιληπτό από κάποιον τρίτο ότι έχουν χειρουργηθεί.

Πριν προχωρήσουμε σε χειρουργείο ρινοπλαστικής πρέπει να λάβουμε υπόψιν τα εξής:

 • Κάνουμε την επέμβαση επειδή εμείς το επιθυμούμε και όχι γιατί κάποιος άλλος μας έχει πείσει να το κάνουμε.
 • Αναζητούμε ρεαλιστική λύση στο πρόβλημα και στην εμφάνισή μας και όχι να μοιάσουμε σε κάποια διασημότητα.
 • Το ζητούμενο της ρινοπλαστικής επέμβασης είναι να υπάρχει αρμονία στο πρόσωπο, με φυσιολογική κίνηση κατά την ομιλία και τους μορφασμούς και η μύτη να συμβαδίζει με το φύλο, την ηλικία και την προσωπικότητα του ατόμου.
Μπορώ να αποκτήσω τη μύτη της Bella Hadid; Η Μαρία μας εξηγεί με τον δικό της τρόπο ένα φαινόμενο που συναντάμε συχνά: Την επιθυμία του ασθενούς να μοιάσει σε κάποιον/α  celebrity.

Εάν έχετε καλή γενική υγεία, έχετε μια θετική στάση και ρεαλιστικές προσδοκίες, είναι πιο πιθανό να είστε ένας καλός υποψήφιος για την επέμβαση αυτή.

Πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω της πολύ ιδιαίτερης φύσης της επέμβασης στην πραγματικότητα ο κάθε ασθενής μπορεί να θεωρηθεί ξεχωριστός από όλους τους άλλους και να εφαρμοστούν πολύ διαφορετικές τεχνικές απ' ότι συνήθως.


Τι πρέπει να συζητήσω με τον χειρουργό μου πριν από την ρινοπλαστική μου;

Xeirourgeio Rinoplastikis. Iatreio Stin Athina Prin Tin Epemvasi Plastikis Sti Myti. Dr Mireas Ultrasonic Rhinoplasty. Exelixis Medical Athens Greece.
 • Θα πρέπει να μιλήσετε στον χειρουργό σας εκ των προτέρων για να περιγράψετε τους στόχους σας και να μάθετε τι μπορεί να γίνει για τη δική σας περίπτωση.
 • Θα πρέπει να ενημερωθείτε σχετικά με τις εξελιγμένες μεθόδους ρινοπλαστικής όπως η  ρινοπλαστική με υπερήχους, με το πλέον προηγμένο σύστημα ρινοπλαστικής το περίφημο Piezo Ultrasonic Surgery System και τις εξαιρετικές δυνατότητες που αυτό προσφέρει, καθώς και το πως θα εξασφαλιστεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την δική σας ξεχωριστή περίπτωση. 
 • Ο πλαστικός χειρουργός θα σας αναλύσει διεξοδικά την διαδικασία, τους πιθανούς κινδύνους, αναλόγως με την περίπτωση σας.
 • Επίσης θα λάβετε αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την ανάρρωση σας.
 • Μαζί θα βρείτε την κατάλληλη προσέγγιση ούτως ώστε να αποκτήσετε μια συμμετρική μύτη που θα ταιριάζει στο πρόσωπό σας.
 • Θα πρέπει επίσης να ρωτήσετε τον χειρουργό σας για πληροφορίες σχετικά με το κόστος της επέμβασης.
 • Εάν έχετε ασφάλεια υγείας, μιλήστε με την εταιρεία ασφάλισης υγείας σας, ώστε να είστε σίγουροι σχετικά με το τι θα καλυφθεί και τι θα πληρώσετε.
 • Οι ασφαλιστικές εταιρείες υγείας δεν πληρώνουν συνήθως για πλαστική χειρουργική -εκτός αν συντελεί ιατρικός λόγος για την επέμβαση.

Λύστε περισσότερες απορίες και διαβάστε απαντήσεις στα συχνότερα ερωτήματα των ασθενών μας :

Συχνές ερωτήσεις για το πως να επιλέξετε τον ρινοπλαστικό χειρουργό σας

Να επιλέξω τον χειρουργό για τη ρινοπλαστική μου με βάση το κόστος;

Κατηγορηματικά όχι. Το κόστος δεν πρέπει να είναι ο βασικός παράγοντας επιλογής χειρουργού για τη ρινοπλαστική σας. Ο χειρουργός σας θα πρέπει να είναι Εξειδικευμένος, έμπειρος, να σας εμπνέει εμπιστοσύνη και να ασχοληθεί διεξοδικά με την δική σας περίπτωση. Δυστυχώς, μια κακή επιλογή με βασικό γνώμωνα το κόστος, μπορεί να σας οδηγήσει σε επανεπέμβαση η οποία θα σας κοστίσει περισσότερα χρήματα, μια δεύτερη ταλαιπωρία και το προσδοκώμενο τελικό αποτέλεσμα να μην είναι τόσο ικανοποιητικό όσο εάν είχατε κάνει την σωστή επιλογή χειρουργού εξαρχής.


Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν ρινοπλαστική;

Εάν δεν είστε αποφασισμένοι τι είναι αυτό που σας ενοχλεί στην εμφάνισή σας ή επιθυμείτε να μεταμορφωθείτε σε ένα τελείως διαφορετικό άτομο. Εάν υποφέρετε από κατάθλιψη ή βρίσκεστε σε κακή ψυχολογική κατάσταση, λόγω δυσάρεστων συνθηκών, όπως για παράδειγμα θάνατος αγαπημένου προσώπου, λήξη σχέσης κα. προτιμότερο είναι να καθυστερήσετε την απόφασή σας για μια  πλαστική επέμβαση, καθώς σε αυτό το χρονικό σημείο οι προσδοκίες σας πιθανότατα δεν θα καλυφθούν και θα μείνετε δυσαρεστημένοι από τα αποτελέσματα του χειρουργείου.

Ο συνδυασμός των 2 ειδικοτήτων είναι η ιδανική επιλογή. Στη σύγχρονη ρινοπλαστική χρησιμοποιούμε κατά κόρον μοσχεύματα από το ρινικό διάφραγμα προκειμένου να εξασφαλίσουμε το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την συχνή συνύπαρξη προβλημάτων που προκαλούν δυσχέρεια της ρινικής αναπνοής κάνει την παρουσία ενός Χειρουργού ΩΡΛ απαραίτητη προκειμένου να εξασφαλίσουμε την διευθέτηση ακόμα και των δυσκολότερων προβλημάτων που προκύπτουν κατά τη διόρθωση στραβού διαφράγματος και άλλων προβλημάτων του εσωτερικού της μύτης, καθώς και την πολύτιμη λήψη μοσχευμάτων, συχνά σε μεγάλη έκταση.

Να επιλέξω πλαστικό χειρουργό ή ΩΡΛ για τη ρινοπλαστική μου;

Ο συνδυασμός των 2 ειδικοτήτων είναι η ιδανική επιλογή. Στη σύγχρονη ρινοπλαστική χρησιμοποιούμε κατά κόρον μοσχεύματα από το ρινικό διάφραγμα προκειμένου να εξασφαλίσουμε το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την συχνή συνύπαρξη προβλημάτων που προκαλούν δυσχέρεια της ρινικής αναπνοής κάνει την παρουσία ενός Χειρουργού ΩΡΛ απαραίτητη προκειμένου να εξασφαλίσουμε την διευθέτηση ακόμα και των δυσκολότερων προβλημάτων που προκύπτουν κατά τη διόρθωση στραβού διαφράγματος και άλλων προβλημάτων του εσωτερικού της μύτης, καθώς και την πολύτιμη λήψη μοσχευμάτων, συχνά σε μεγάλη έκταση.

Η μοναδικότητα του VIP-Rhinoplasty Center

Οι ασθενείς ερχόμενοι σε εμάς συνειδητοποιούν με ακρίβεια το τι μπορούν να περιμένουν από τη δική τους ρινοπλαστική επέμβαση.

Πριν το χειρουργείο ρινοπλαστικής

 • Πραγματοποιείται σωστή και πλήρης εξέταση για το απαιτητικό χειρουργείο της πλαστικής στη μύτη σας.
 • Μόνο στο VIP-Rhinoplasty Center μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής σας σε 3απεικόνιση με το ειδικό σύστημα τρισδιάστατης προσομοίωσης πλαστικής στη μύτη Vectra M3 3D plastic surgery imaging system.
 • Με την On-line προετοιμασία χειρουργείου και τον σχεδιασμό Medical tourism εξυπηρετούμε ασθενείς όχι μόνο από την Αθήνα, αλλά και από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο καθώς και από χώρες του εξωτερικού.

Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου

 • Η νέα τεχνική ρινοπλαστικής με υπερήχους Diamond Rhinoplasty, χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Εξειδικευμένο Ωρλ. Ρινοπλαστικό  Δρ. Μοιρέα και δίνει τη δυνατότητα στο χειρουργό να κάνει γλυπτική στα οστά αποφεύγοντας τις οστεοτομίες, δηλαδή το σπάσιμο των οστών.
Μετά το χειρουργείο

 • Μετά από το χειρουργείο ρινοπλαστικής δεν υπάρχει καθόλου πόνος.

Στείλτε τις ερωτήσεις σας για να σας απαντήσουμε

Σε περίπτωση που θέλετε να θέσετε το δικό σας προσωπικό ερώτημα μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@vip-rhinoplasty.com ή να επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα επικοινωνίας στην σελίδα contact.


Ο Δρ. Μοιρέας θα δώσει απάντηση σε οτιδήποτε μπορεί να σας απασχολεί και θα προτείνει την καλύτερη δυνατή λύση για τη δική σας ξεχωριστή περίπτωση.


Αξιολόγηση
Βαθμός4,9/5 (σε 24 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα