Ρινοπλαστική σε συνδυασμό με Γενειοπλαστική – Πλαστική στο Πηγούνι - Πωγωνοπλαστική

Ασθενείς μας συχνά επιλέγουν να συνδυάζουν τη ρινοπλαστική τους επέμβαση με χειρουργείο γενειοπλαστικής, δηλαδή με πλαστική στο πηγούνι, προκειμένου να αποκτήσουν την εικόνα που ονειρεύονται για τον εαυτό τους.

Κάθε ασθενής μας έχει τις δικές του ξεχωριστές προσδοκίες από την αισθητική επέμβαση της επιλογής του.

Βασικός στόχος του Εξειδικευμένου Πλαστικού Χειρουργού Προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Μοιρέα MD-PhD είναι πάντοτε ένα όμορφο λειτουργικό αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει απόλυτα τον ασθενή και θα φτιάξει -εκτός από την εμφάνιση- την καθημερινότητα και την ψυχολογία του.

Πολλές φορές προκειμένου να ικανοποιήσουμε τα «θέλω» του ασθενούς και να φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα έχουμε τη δυνατότητα να συνδυάσουμε δυο διαφορετικές επεμβάσεις

Το χειρουργείο & σημαντικές πληροφορίες για την συνδυασμένη επέμβαση Ρινοπλαστικής - Γενειοπλαστικής

Το αποτέλεσμα μετά το χειρουργείο ρινοπλαστικής σε συνδυασμό με γενειοπλαστική θα πρέπει να είναι ένα συμμετρικό και όμορφο πρόσωπο.
ULTRASONIC RHINOPLASTY BEFORE AND AFTER DR MIREAS ATHENS GREECE (211).
Πλαστική στο σαγόνι & ρινοπλαστική Εικόνα Προφίλ πριν και 6 ημέρες μετά την επέμβαση γενειοπλαστικής σε συνδυασμό με ρινοπλαστική.
Ένα πρόσωπο που θα έχει μια μύτη με όμορφο σχήμα, η οποία θα δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως το πηγούνι και θα επιτρέπει φυσιολογικούς μορφασμούς και κίνηση κατά την ομιλία, βοηθώντας ταυτόχρονα στην σωστή λειτουργία της και τη βελτίωση της αναπνοής του ασθενούς σε περίπτωση που χρειάζεται

Γενειοπλαστική ή Πλαστική στο Πηγούνι

H επέμβαση της Γενειοπλαστικής (πωγωνοπλαστικής) ή αλλιώς Αυξητικής του γενείου ή του πηγουνιού έχει ως στόχο την αναδιαμόρφωση του πηγουνιού (γενείου) προκειμένου να ταιριάζει καλύτερα με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.

enthema gia epemvasi pogonoplastikis plastikis pygouniou mia parallagi
Πρόθεση σιλικόνης για το πηγούνι. Το σχήμα είναι πολύ χαρακτηριστικό
Parousiasi enthematos pogonoplastikis apot ton giatro
Ο Δρ.Μοιρέας δείχνει το πρόθεμα σε ενδιαφερόμενο ασθενή
Η επέμβαση της αυξητικής του γενείου γίνεται με εισαγωγή ενθέματος στην περιοχή του γενείου διαμέσω του στόματος ή με μικρή τομή εξωτερικά στο δέρμα του πηγουνιού.
Ο στόχος του συνδυασμένου χειρουργείου ρινοπλαστικής με γενειοπλαστική είναι η αρμονία και η ομορφιά του προσώπου ιδιαίτερα στο προφίλ.
ΜΗ 1 ΕΤΟΣ ΜΤΧ ΒLOG (3)
Οι βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για την πλαστική επέμβαση στο σαγόνι σε λίγες γραμμές:

Αναισθησία

Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου γενειοπλαστικής σε συνδυασμό με ρινοπλαστική ή άλλες μεγαλύτερες επεμβάσεις η αναισθησία είναι γενική.

Εάν η πλαστική στο σαγόνι γίνει μόνη της η αναισθησία είναι τοπική και σπανίως γενική.

Οι χειρουργικοί χρόνοι της πωγωνοπλαστικής

Οι παρακάτω διακριτοί χειρουργικοί χρόνοι εφαρμόζονται κατά περίπτωση κατά τη διάρκεια της ρινοπλαστικής επέμβασης σε συνδυασμό με πλαστική στο πηγούνι:

 • Ο ασθενής τοποθετείται σε χειρουργική κλίνη.
 • Πραγματοποιείται αντισηψία της περιοχής.
 • Χορηγείται τοπική αναισθησία & μέθη ή γενική αναισθησία (εφόσον απαιτείται).
 • Γίνεται προετοιμασία της περιοχής στην οποία θα τοποθετηθεί το ένθεμα, μέσω του στόματος ή με μικρή τομή εξωτερικά στο δέρμα του πηγουνιού.
 • Πραγματοποιείται εισαγωγή ενθέματος στην περιοχή του γενείου.
 • Γίνεται συρραφή των τομών.
πλαστική στο σαγόνι, πλαστική στο πηγούνι chin plastic surgery dr mireas rhinoplasty expert athens greece vip
Πλαστική στο σαγόνι & ρινοπλαστική Φωτογραφία πριν και 1 χρόνο μετά το χειρουργείο.

Διάρκεια επέμβασης

Η πλαστική στο πηγούνι σε συνδυασμό με ρινοπλαστική συνολικά διαρκεί έως και 3 ώρες.  

Σε περίπτωση που επιλεγχθεί μόνη της διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Παραμονή στην κλινική

Εξιτήριο δίδεται 6 ώρες μετά την επέμβαση. Σε συνδυασμό με άλλες επεμβάσεις όπως φαρυγγουπερώιο πλαστική το εξιτήριο γίνεται την επομένη το πρωί.

Αποτέλεσμα

Το αποτέλεσμα της πλαστικής στο σαγόνι είναι μόνιμο.

Η επιτυχημένη γενειοπλαστική

Η επιτυχία της γενειοπλαστικής εξαρτάται από την επιλογή ενός έμπειρου Χειρουργού, ο οποίος σε συνεννόηση με τον ασθενή θα δημιουργήσει ένα όμορφο και φυσικό πρόσωπο.

Συνδυασμός με άλλες επεμβάσεις

Σε περίπτωση που έχετε επιλέξει συνδυασμό με την ρινοπλαστική:

Εκτός από τη ρινοπλαστική η γενειοπλαστική συχνά συνδυάζεται με άλλες επεμβάσεις του προσώπου, όπως με βλεφαροπλαστική, ωτοπλαστική, λιποαναρρόφηση ή Facelift.

Μετά την Πλαστική στο πηγούνι : Μετεγχειρητικές οδηγίες

Μετά την επέμβαση πλαστικής στο πηγούνι οι μετεγχειρητικές οδηγίες δίδονται στον ασθενή εγγράφως από τον Ειδικό Πλαστικό Χειρουργό Προσώπου.

Η ανάρρωση του ασθενούς είναι γρήγορη και η μετεγχειρητική περίοδος ανώδυνη.

Προσπαθώντας να απαντήσουμε σε ερωτήματα που γίνονται συνήθως από τους ασθενείς μας συγκεντρώσαμε και σας παραθέτουμε απλές μετεγχειρητικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθηθούν μετά τη γενειοπλαστική επέμβαση.

 • Η έξοδος από την κλινική γίνεται την ίδια μέρα το βράδυ ή την επομένη το πρωί.
 • Μετά την επέμβαση τοποθετείται ένας ειδικός επίδεσμος στο πηγούνι για 5-6 ημέρες.
 • Μπορεί να εμφανιστεί μικρό οίδημα (πρήξιμο) στην περιοχή ενώ συνήθως υπάρχει μια μικρή δυσφορία που υποχωρεί με τα συνήθη παυσίπονα.
 • Για μία εβδομάδα συνιστάται η κατανάλωση μαλακών τροφών.
 • Η επιστροφή στην εργασία γίνεται μετά από 7 περίπου ημέρες.
 • Το αποτέλεσμα φαίνεται αμέσως, αλλά την τελική διαμόρφωση θα τη δείτε σε 1-1,5 μήνα.
Η Χριστίνα έκανε συνδυασμό ρινοπλαστικής με γενειοπλαστική. Χειρουργήθηκε στη μύτη με το πλέον εξελιγμένο σύστημα υπερήχων για ρινοπλαστική Piezo και έβαλε εμφύτευμα στο σαγόνι.
Γενειοπλαστική σε συνδυασμό με ρινοπλαστική. 6 ημέρες μετά το χειρουργείο γίνεται αφαίρεση των γαζών & η Χριστίνα βλέπει το αποτέλεσμα.
6 ημέρες μετά το χειρουργείο γίνεται η αφαίρεση των γαζών από το σαγόνι, του νάρθηκα από τη μύτη και η αποκάλυψη του αποτελέσματος ενθουσιάζει τη Χριστίνα “OMG! Είναι τέλειο!...".

Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις για την συνδυασμένη επέμβαση Ρινοπλαστικής - Γενειοπλαστικής

Πρέπει ταυτόχρονα με τη ρινοπλαστική να βάλω και εμφύτευμα στο πηγούνι;

Εάν το πηγούνι σας είναι μικρό η πλαστική στη μύτη σε συνδυασμό με ένα εμφύτευμα στο πηγούνι μπορεί να δώσει στο πρόσωπό σας μια ισορροπία που δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με τη ρινοπλαστική.

Γιατί να κάνω ταυτόχρονα το χειρουργείο ρινοπλαστικής & αυξητικής πηγουνιού;

Όταν ο ασθενής  θα πρέπει να κάνει και τις 2 επεμβάσεις ο συνδυασμός χειρουργείου ρινοπλαστικής με γενειοπλαστική -αύξηση του πηγουνιού- από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό προσώπου θεωρείται έξυπνη επιλογή που βοηθάει στο να αποφύγουμε δύο ξεχωριστές χειρουργικές διαδικασίες και δύο περιόδους ανάρρωσης.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα του χειρουργείου αυξητικής στο πηγούνι;

Το αποτέλεσμα μιας χειρουργικής επέμβασης αυξητικής στο πηγούνι, με τη χρήση εμφυτευμάτων από σιλικόνη, θα είναι μόνιμο και θα διαρκέσει μια ολόκληρη ζωή. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, το εμφύτευμα πηγουνιού τοποθετείται μόνιμα στη θέση του και δεν μετατοπίζεται ή αλλάζει θέση.

Θα πονάω μετά την επέμβαση αυξητικής στο πηγούνι;

Ο πόνος μετά από την αυξητική πηγουνιού είναι πραγματικά πολύ μικρός. Μπορεί να εμφανιστεί μικρό οίδημα (πρήξιμο) στην περιοχή, ενώ συνήθως υπάρχει μια μικρή δυσφορία που υποχωρεί με τα συνήθη παυσίπονα. Μπορεί επίσης να αισθάνεστε λίγο μουδιασμένη την περιοχή τις πρώτες εβδομάδες.

Τα εμφυτεύματα πηγουνιού φαίνονται φυσικά;

Τα σύγχρονα εμφυτεύματα πηγουνιού από σιλικόνη έχουν σχεδιαστεί για να φαίνονται και να τα αισθάνεστε όσο το δυνατόν πιο φυσικά. Τοποθετούνται πολύ βαθειά, ακριβώς επάνω στο οστό οπότε καλύπτεται και ένα πολύ βασικό ζητούμενο το οποίο είναι να μην γίνεται καν αντιληπτό ότι έχετε χειρουργηθεί.

Τα εμφυτεύματα πηγουνιού έχουν περίεργη αίσθηση; Θα τα αισθάνομαι περίεργα επάνω μου;

Τα εμφυτεύματα πηγουνιού από σιλικόνη, εφόσον είναι καλής ποιότητας και η τοποθέτησή τους γίνει από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό προσώπου, μπορεί αρχικά να γίνονται αντιληπτά, αλλά σε λίγες εβδομάδες αυτό υποχωρεί πλήρως και τελικά  δεν δημιουργούν καμία μόνιμη περίεργη αίσθηση στον ασθενή.Είναι πλήρως λειτουργικά και στην αφή ίδια με το φυσικό σας πηγούνι.

Θα δυσκολεύομαι να χαμογελάσω μετά την εμφύτευση στο πηγούνι; Θα επηρεαστεί το χαμόγελό μου;

Το εμφύτευμα τοποθετείται βαθειά επάνω στο οστό της κάτω γνάθου και δεν κόβονται καθόλου οι μύες της περιοχής που κινούν τα χείλη αλλά μπορεί να αισθάνεστε μια δυσκολία στο χαμόγελό σας. Αυτό μπορεί να κρατήσει λίγες ημέρες ή εβδομάδες και σχετίζεται με το οίδημα από τη χειρουργική επέμβαση.

Η ασφάλεια καλύπτει τα εμφυτεύματα πηγουνιού;

Η αυξητική πηγουνιού είναι μια αισθητική επέμβαση και δεν καλύπτεται από δημόσια ή ιδιωτική ασφάλιση.

Η μοναδικότητα του VIP-Rhinoplasty Center

Οι ασθενείς ερχόμενοι σε εμάς συνειδητοποιούν με ακρίβεια το τι μπορούν να περιμένουν από τη δική τους επέμβαση.

Ο Δρ. Γεώργιος Μοιρέας, Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος με Εξειδίκευση στη Ρινοπλαστική & Πλαστική Χειρουργική προσώπου. Expert στη ρινοπλαστική με υπερήχους διαθέτει μεγάλη εμπειρία στις επεμβάσεις ρινοπλαστικής σε συνδυασμό με γενειοπλαστική.

Πριν το χειρουργείο ρινοπλαστικής - γενειοπλαστικής

Πριν το χειρουργείο σας:

 • Πραγματοποιείται σωστή και πλήρης εξέταση για το απαιτητικό χειρουργείο σας.
 • Μόνο στο VIP-Rhinoplasty Center μπορείτε να βρείτε το Vectra 3D Imaging System USA και να δείτε το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής σε συνδυασμό με πλαστική στο σαγόνι σας σε 3d απεικόνιση.
 • Με την On-line προετοιμασία χειρουργείου και τον σχεδιασμό Medical Tourism εξυπηρετούμε ασθενείς όχι μόνο από την Αθήνα, αλλά και από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο καθώς και από χώρες του εξωτερικού.

Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου

 • Η νέα τεχνική ρινοπλαστικής με υπερήχους με το σύστημα Piezo που ονομάζεται αλλιώς Diamond Rhinoplasty, χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Εξειδικευμένο Ωρλ. Ρινοπλαστικό  Δρ. Μοιρέα και δίνει τη δυνατότητα στο χειρουργό να κάνει γλυπτική στα οστά αποφεύγοντας τις οστεοτομίες, δηλαδή το σπάσιμο των οστών.

Αναγνωρισμένος ως Εxpert στη Ρινοπλαστική με Υπερήχους ο Δρ. Μοιρέας MD-PhD συμμετέχει ως προσκεκλημένος ομιλητής στα μεγαλύτερα διεθνή συνέδρια του εξωτερικού εκπροσωπώντας την ελληνική ρινοπλαστική χειρουργική κοινότητα.

Μετά το χειρουργείο

 • Μετά από το χειρουργείο δεν υπάρχει καθόλου πόνος.

Η ρινοπλαστική μου από το Α έως το Ω

 • Δείτε βήμα – βήμα τη διαδικασία προς τη ρινοπλαστική επέμβαση. Από την ημέρα της πρώτης επίσκεψης έως το χειρουργείο και τη μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς σε βίντεο και φωτογραφίες.

Παρακολουθήστε βίντεο ασθενών και αληθινές μαρτυρίες για διαφορετικές περιπτώσεις ρινοπλαστικών επεμβάσεων.

Αξιολόγηση
Βαθμός4,8/5 (σε 24 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα