Πριν τη Ρινοπλαστική: Γραπτές Απαντήσεις & Video για την Πλαστική Επέμβαση στη Μύτη

Ο Δρ. Γεώργιος Μοιρέας  MD-PhD, Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος με Εξειδίκευση στη Ρινοπλαστική και Πλαστική Χειρουργική προσώπου δίνει απαντήσεις στα συχνότερα ερωτήματα των ασθενών που επιθυμούν να προχωρήσουν σε ρινοπλαστική επέμβαση.
Συχνές Ερωτήσεις για τη Ρινοπλαστική : Πριν & Κατά τη Διάρκεια του χειρουργείου
Είναι γεγονός ότι οι ασθενείς οι οποίοι πρόκειται να υποβληθούν σε μια χειρουργική επέμβαση έχουν πληθώρα ερωτήσεων οι οποίες τους απασχολούν. Ιδίως σε μια επέμβαση όπως η ρινοπλαστική η οποία εκτός από το καθαρά λειτουργικό μέρος έχει και ένα πολύ σημαντικό αισθητικό, οι ερωτήσεις είναι πολύ περισσότερες και θα πρέπει να έχουν καλυφθεί πλήρως από τον εξειδικευμένο ρινοπλαστικό προκειμένου να προχωρήσει ο ενδιαφερόμενος με ασφάλεια, σιγουριά και αυτοπεποίθηση σε μια επέμβαση αφήνοντας πίσω του ανασφάλειες και αναπάντητα ερωτήματα.
o dr.Mireas apantaei se syxnes erotiseis apantiseis gia to xeirourgeio tis rinoplastikis
Ο Δρ.Μοιρέας απαντά σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το χειρουργείο της ρινοπλαστικής
Το χειρουργείο ρινοπλαστικής. Προεγχειρητική Περίοδος, η Προετοιμασία και το Χειρουργείο. Διαβάστε και παρακολουθείστε σε video τις απαντήσεις στις συχνότερες ερωτήσεις ασθενών του Δρ. Μοιρέα MD-PhD σχετικά με τη ρινοπλαστική επέμβαση:

Συχνές Ερωτήσεις: Πριν την Επέμβαση της Ρινοπλαστικής

Ακολουθούν οι απαντήσεις στις συχνότερες ερωτήσεις ασθενών που αφορούν την περίοδο πριν το χειρουργείο πλαστικής στη μύτη.
Prin to Xeirorugeio Rinoplastikis. Apantiseis dr Mirea gia Plastiki sti Miti Me Yperhxous kai Diafragma se Videos kai Photos. Dr Mireas Ultrasonic Rhinoplasty. Exelixis Medical Ultrasonic Rhinoplasty Athens Greece.
Ο Δρ. Μοιρέας και ο αναισθησιολόγος Δρ. Μακρυπούλιας δίνουν απαντήσεις στα τελευταία ερωτήματα ασθενούς πριν το χειρουργείο της πλαστικής στη μύτη.

Τι είναι η ρινοπλαστική με υπερήχους Piezo ή αλλιώς Diamond ρινοπλαστική;

Η υπερσύγχρονη ρινοπλαστική με υπερήχους με το χειρουργικό σύστημα Piezo είναι ένας νέος τρόπος διαμόρφωσης της οστών της μύτης, χωρίς οστεοτόμους και ράσπες αλλά με υπερήχους.


Ρινοπλαστική με Υπερήχους Piezo ή αλλιώς Diamond ρινοπλαστική

Πρόκειται για μια νέα τεχνική, η οποία -με τη χρήση πιεζοηλεκτρικών εργαλείων- δίνει τη δυνατότητα στον Εξειδικευμένο Χειρουργό να πραγματοποιήσει, με άμεση όραση και απόλυτη ακρίβεια, γλυπτική των οστών της μύτης, χωρίς να προκαλεί καμία βλάβη στους υπόλοιπους ευαίσθητους ιστούς, προσφέροντας καλύτερα αποτελέσματα, ελαχιστοποιώντας το πρήξιμο, τις μελανιές και τον πόνο μετά το χειρουργείο.
Η νέα τεχνική ρινοπλαστικής με υπερήχους Diamond Rhinoplasty, χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Εξειδικευμένο Ρινοπλαστικό ΩΡΛ Δρ. Μοιρέα ο οποίος πραγματοποιεί πλήθος ρινοπλαστικών επεμβάσεων κάθε χρόνο.

Από ποια ηλικία μπορώ να κάνω ρινοπλαστική; • Η επέμβαση ρινοπλαστικής μπορεί να γίνει με ασφάλεια με την ολοκλήρωση της ανάπτυξης. 
 • Συνήθως στα 16 χρόνια για τα κορίτσια και στα 18 για τα αγόρια
Εξαίρεση αποτελούν ειδικές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα τα περιστατικά λαγόχειλου, που η επέμβαση γίνεται νωρίτερα.
Οι άνθρωποι μεγάλων ηλικιών μπορούν να προχωρήσουν σε ρινοπλαστική για αισθητικούς ή λειτουργικούς λόγους ανεξάρτητα με την ηλικία τους.

Ποια είναι τα οφέλη της ρινοπλαστικής;

Ενίσχυση αυτοπεποίθησης, Καλύτερη ρινική αναπνοή, καλύτερη ποιότητα ζωής χωρίς αναπνευστικά προβλήματα. Εάν είστε δυσαρεστημένος με τη μύτη σας θα αποκτήσετε τη μύτη που ονειρεύεστε.

Πως θα ξέρω ότι διάλεξα τον καλύτερο πλαστικό χειρουργό για την περίπτωσή μου; Πόσο σημαντική είναι η Εξειδίκευση του γιατρού

Η επιλογή του σωστού ρινοχειρουργού - πλαστικού χειρουργού για τη δική μας ξεχωριστή περίπτωση απαιτεί σωστή και σχολαστική έρευνα, ώστε να είμαστε σίγουροι αφενός ότι έχουμε επιλέξει τον κατάλληλο πλαστικό χειρουργό μύτης και αφετέρου ότι πράγματι θέλουμε να προχωρήσουμε σε ρινοπλαστική επέμβαση.

Η εύρεση ενός ειδικευμένου πλαστικού χειρουργού μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολη εάν λάβετε υπόψιν την κατάρτιση, τη συνεχή ενημέρωση σχετικά με τις σύχρονες ιατρικές μεθόδους, την εμπειρία του και τις μαρτυρίες των ασθενών του. Οι υποψήφιοι ασθενείς μπορούν να αισθάνονται πολύ πιο σίγουροι να προχωρήσουν στην πλαστική επέμβαση των ονείρων τους και την επίτευξη των αισθητικών τους στόχων, όταν βρουν έναν ικανό πλαστικό χειρουργό να τους βοηθήσει στο ταξίδι της ρινοπλαστικής τους.

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για μια ρινοπλαστική;

Εάν έχετε καλή γενική υγεία, μια θετική στάση και ρεαλιστικές προσδοκίες , είναι πιο πιθανό να είστε ένας καλός υποψήφιος για την επέμβαση αυτή.

Πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω της πολύ ιδιαίτερης φύσης της επέμβασης στην πραγματικότητα ο κάθε ασθενής μπορεί να θεωρηθεί ξεχωριστός από όλους τους άλλους και να εφαρμοστούν πολύ διαφορετικές τεχνικές απ' ότι συνήθως. Διαβάστε αναλυτικά : Ποιοι θεωρούνται κατάλληλοι υποψήφιοι για ρινοπλαστική επέμβαση;

Η ρινοπλαστική έχει μόνιμα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα της ρινοπλαστικής αισθητικά και λειτουργικά είναι μόνιμα και διαρκούν μια ολόκληρη ζωή.

Πόσο σημαντικό είναι το πρώτο ραντεβού; Τι θα μου εξηγήσει ο χειρουργός μου;

Στο πρώτο ραντεβού ο γιατρός θα αφιερώσει όσο χρόνο χρειάζεται προκειμένου να λύσετε όλες σας τις απορίες σχετικά με τη ρινοπλαστική σας επέμβαση. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, καθώς και η 3d προσομοίωση της ρινοπλαστικής σας.  

Η Κατερίνα είχε μεγάλη επιθυμία να κάνει ρινοπλαστική. Συμφώνησε να καταγράψει την εμπειρία της με τα δικά της λόγια και να μας βοηθήσει να καταγράψουμε φωτογραφικά και να εξηγήσουμε τη διαδικασία της σωστής πρώτης επίσκεψης στο VIP-Rhinoplasty Center πριν πάρει την απόφαση να προχωρήσει σε λειτουργική ρινοπλαστική επέμβαση .

Τι είναι η 3d προσομοίωση ρινοπλαστικής με το Vectra 3d M3;Το Vectra 3D/M3 System (Canfield Scientific, NJ – USA) είναι το πιο προηγμένο σύστημα 3D προσομοίωσης ρινοπλαστικής και βρίσκεται στην Ελλάδα αποκλειστικά και μόνο στο VIP-Rhinoplasty Center
Πως γίνεται η προσομοίωση ρινοπλαστικής με το Vectra 3d M3;
Χάρη στην εξελιγμένη τεχνολογία του το σύστημα απεικόνισης ρινοπλαστικής σας βοηθάει να δείτε σε τρισδιάστατη εικόνα το αποτέλεσμα που μπορείτε να αναμένετε μετά την πλαστική στη μύτη σας. 

Έχετε πλέον τη δυνατότητα να εξηγήσετε αναλυτικά πως φαντάζεστε οι ίδιοι τη μύτη σας. Ο χειρουργός μπορεί με τη σειρά του να σας δείξει στην οθόνη τι μπορεί να γίνει χειρουργικά ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε και τι ταιριάζει στην δική σας ξεχωριστή περίπτωση, ώστε το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής σας να είναι απόλυτα φυσικό και ταιριαστό με το πρόσωπό σας.

Θα νιώσω πόνο μετά τη ρινοπλαστική;


Πόνος στη ρινοπλαστική : Εμπειρίες ασθενών

Λόγω της ατραυματικής τεχνικής με υπερήχους Piezo και της χειρουργικής εμπειρίας του Δρ. Μοιρέα οι ασθενείς δεν παραπονιούνται για πόνο ή ενοχλήσεις στη μύτη μετά τη ρινοπλαστική. Δεν δίδεται συστηματικά κανένα αναλγητικό ενώ σε περίπτωση που ο ασθενής αισθανθεί κάποια μικροενόχληση μπορεί να πάρει ένα κλασσικό ήπιο παυσίπονο όπως Depon ή Panadol.

Μπορώ να πω κι εγώ πως φαντάζομαι τη μύτη μου; Πως θα βοηθήσει η 3d προσομοίωση;

Μόνο στο VIP-Rhinoplasty Center μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής σας σε 3απεικόνιση με το ειδικό σύστημα τρισδιάστατης προσομοίωσης πλαστικής στη μύτη Vectra 3D/M3  plastic surgery imaging system.

Με τον γιατρό θα συζητήσετε τις προσδοκίες σας και θα σας εξηγήσει τι είναι χειρουργικά εφικτό να γίνει στην περίπτωση σας. Χάρη στην προσομοίωση με το Vectra θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε με τον χειρουργό τις επιλογές που έχετε επάνω στην οθόνη.Πως γίνεται η 3D προσομοίωση ρινοπλαστικής επέμβασης;

Μια εικόνα από μόνη της δεν αρκεί. Βασική προϋπόθεση είναι η εμπειρία του χειρουργού ο οποίος θα σας καθοδηγήσει σωστά και όταν θα κληθεί να πραγματοποιήσει την επέμβαση θα δημιουργήσει μία μύτη όμορφη και λειτουργική.

Η εικόνα που θα δημιουργήσετε μαζί με το χειρουργό σας επάνω στην οθόνη, θα είναι εξαιρετικά κοντά στο αποτέλεσμα του χειρουργείου σας.


Οι εμπειρίες των ασθενών μας επιβεβαιώνουν πως η επιλογή του Δρ. Μοιρέα ως χειρουργού σε συνδυασμό με την εικόνα που είδαν στο σύστημα προσομοίωσης ρινοπλαστικής τους βοήθησε πολύ να πάρουν απόφαση και να προχωρήσουν σε μια ρινοπλαστική επέμβαση, όντας σίγουροι για το αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.


  Θέλω η μύτη μου να φαίνεται φυσική. Να μην καταλαβαίνουν ότι έχω χειρουργηθεί. Γίνεται;

  Φυσικό αποτέλεσμα στη μύτη μετά τη ρινοπλαστική επέμβαση.
  Ασφαλώς και ο στόχος μιας ρινοπλαστικής επέμβασης είναι να έχουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα και να μην φαίνεται μια "χειρουργημένη" μύτη. Μαζί με τον χειρουργό σας θα φτιάξετε το πλάνο για τη δική σας ξεχωριστή περίπτωση προκειμένου το αποτέλεσμα του χειρουργείου σας να είναι μια όμορφη μύτη, ταιριαστή με το πρόσωπό σας και σωστή αναπνοή που θα βελτιώσει την ψυχολογία και τη ζωή σας.

  Θέλω τη μύτη της Bella Hadid. Μπορώ να την αποκτήσω;  Είναι σημαντικό το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής σας να μην φαίνεται ψεύτικο. Να είναι απόλυτα φυσικό, και να μην γίνεται καν αντιληπτό ότι έχετε χειρουργηθεί .
  θέλω τη μύτη μιας celebrity

  Σε ένα χειρουγείο ρινοπλαστικής δεν μπορούμε να κάνουμε copy-paste μία μύτη και να την ενθέσουμε επάνω στο δικό σας πρόσωπο. Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως η επέμβαση γίνεται επάνω στη δική σας μύτη, το δικό σας πρόσωπο και τα ιδιαίτερα  χαρακτηριστικά του. Άλλωστε, μία μύτη που ταιριάζει απόλυτα σε κάποιον δεν σημαίνει ότι θα ταιριάζει το ίδιο σε κάποιον  άλλο. Βασικός μας στόχος είναι  το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής σας να μην φαίνεται ψεύτικο. Να είναι όμορφο και λειτουργικό, χωρίς να γίνεται καν αντιληπτό ότι έχετε χειρουργηθεί .

  Υπάρχει ιδανική εποχή για το χειρουργείο;

  Κάθε εποχή έχει τα υπέρ και τα κατά της. Το χειμώνα λόγου χάρη δεν έχουμε μεγάλη έκθεση στον ήλιο και ο κρύος αέρας δεν επιδεινώνει το πρήξιμο. Το καλοκαίρι από την άλλη θεωρείται ιδανικότερο γι’ αυτούς που δεν έχουν χρόνο το χειμώνα.

  Μπορεί η αναπνοή μου να βελτιωθεί με τη ρινοπλαστική;

  Εάν υπάρχουν υπερτροφικές κόγχες ή στραβό ρινικό διάφραγμα με τη ρινοπλαστική θα αποκατασταθεί το πρόβλημα και δεν θα έχετε πλέον δυσκολία στην αναπνοή .

  Η ρινοπλαστική βοηθά στη βελτίωση του ύπνου;

  Σε περιπτώσεις απνοιών η ρινοπλαστική βοηθάει στην καλυτέρευση της ποιότητας του ύπνου.

  Μπορεί η διόρθωση του στραβού ρινικού διαφράγματος να σταματήσει το ροχαλητό;

  Πρέπει να σημειώσουμε ότι το ροχαλητό και υπνική άπνοια εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες όπως το βάρος, η θέση του σώματος κατά τον ύπνο, η κατανάλωση οινοπνεύματος, η κατάκλιση κοντά στα γεύματα καθώς και από πολλούς άλλους, ανάλογα με την περίπτωση. Η βελτίωση εξαρτάται μερικώς από την επέμβαση.

  Στις περισσότερες περιπτώσεις έχει αποδειχτεί ότι βοηθάει πολύ , ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οδηγούμαστε ακόμη και σε εξάλειψη .

  Πως πρέπει να προετοιμαστώ για μια ρινοπλαστική επέμβαση;

  Πριν το χειρουργείο ρινοπλαστικής οι οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι ασθενείς είναι απλή και θα τους δωθούν και γραπτώς από τον χειρουργό.

  Πριν το χειρουργείο δεν πρέπει να είμαστε κρυωμένοι,

  • Δεν πίνουμε νερό για 12 ώρες και:
  • Αποφεύγουμε καπνίσμα και αλκοόλ
  • Αποφεύγουμε εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο
  • Δεν παίρνουμε φάρμακα
  • Δεν τρώμε πολύ αλάτι

  Μπορώ να δω πριν και μετά φωτογραφίες της ρινοπλαστικής άλλων ασθενών; Τι ταιριάζει στην περίπτωση μου;

  Οι πλαστικοί χειρουργοί θα πρέπει να έχουν εμπειρία και να είναι σε θέση να δείξουν στους υποψήφιους ασθενείς πραγματικά αποτελέσματα από την πραγματική ζωή. Φωτογραφίες και βίντεο με τις πραγματικές μαρτυρίες ασθενών του Δρ. Μοιρέα υπάρχουν στη σελίδα του site μας, καθώς επίσης και στο κανάλι μας Vip-Rhinoplasty στο YouTube. Στην επίσκεψή σας θα δείτε φωτογραφίες ασθενών πριν και μετά το χειρουργείο. Για τη δική σας περίπτωση που είναι μοναδική θα συζητήσετε με το γιατρό σας και θα φτιάξετε μαζί το πλάνο της ρινοπλαστικής σας επέμβασης.

  Φοβάμαι να κάνω ρινοπλαστική; Είναι φυσιολογικό;

  Πολλοί είναι οι ασθενείς που παρόλο που έχουν αποφασίσει να υποβληθούν σε επέμβαση στη μύτη και έχουν εντοπίσει έναν χειρουργό που τους ταιριάζει και εμπιστεύονται, είναι νευρικοί και φοβισμένοι ενόψει χειρουργείου. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και κατανοητό. Συζητήστε με τον γιατρό σας αυτά που σας απασχολούν και αυτός ασφαλώς μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα και να ξεπεράσετε τις όποιες φυσιολογικές σας αναστολές.

  Ποια μύτη θεωρείται η τέλεια;

  Η τέλεια μύτη δεν υπάρχει. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Μία μύτη που φαίνεται όμορφη επάνω σε ένα πρόσωπο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα φαίνεται τόσο όμορφη επάνω σε κάποιο άλλο. Αντιθέτως μπορεί να φαίνεται και πολύ άσχημη. Φανταστείτε μια πολύ μικρή μύτη σε ένα μεγάλο πρόσωπο ή το αντίθετο. Στόχος της ρινοπλαστικής επέμβασης είναι πάντοτε μια λειτουργική μύτη η οποία δένει αρμονικά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου του κάθε ασθενή, άρα είναι ταυτόχρονα και όμορφη

  Υπάρχει κάποια κακή ή κάποια ιδανική εποχή για το χειρουργείο της ρινοπλαστικής;

  Δεν υπάρχει κάποια κακή εποχή για ρινοπλαστική και το χειρουργείο μπορεί να γίνει όλες τις εποχές του χρόνου χωρίς προβλήματα. Αποφεύγουμε μόνο τις περιόδους που υπάρχει πολύ μεγάλη έξαρση αλλεργίας όταν ο ασθενής είναι έντονα αλλεργικός, καθώς και τις περιόδους που ο ασθενής θα πρέπει να εκτεθεί σε μεγάλες θερμοκρασίες λόγω της εργασίας του.

  Το καλοκαίρι για παράδειγμα  θεωρείται ιδανικό γι’ αυτούς που δεν έχουν καθόλου διαθέσιμο χρόνο το χειμώνα, ενώ μπορούν άνετα να προστατευθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες παραμένοντας σε σκιερό και σχετικά δροσερό χώρο στις θερινές τους διακοπές

  Συχνές Ερωτήσεις : Κατά τη Διάρκεια της Επέμβασης Ρινοπλαστικής

  Ο Δρ. Γεώργιος Μοιρέας  MD-PhD είναι Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος με Εξειδίκευση στη Ρινοπλαστική και Πλαστική Χειρουργική προσώπου. Ακολουθούν οι απαντήσεις στις συχνότερες ερωτήσεις ασθενών που αφορούν το χειρουργείο ρινοπλαστικής.
  Dr Mireas Xeirourgos Otorinolarygologos Exeidikevmenos sti Rinoplastiki. Apantiseis gia Plastiki sti Miti se Foto kai Videos. Exelixis Medical Athens Greece. Ultrasonic Rhinoplasty Surgeon.

  Τι γίνεται κατά τη διάρκεια τoυ χειρουργείου;

  Διαβάστε αναλυτικά και παρακολουθείστε video σχετικά με το χειρουργείο ρινοπλαστικής.

  Μπορεί η ρινοπλαστική να συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις;

  Για αντιμετώπιση υπνικής άπνοιας και ροχαλητού η ρινοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με:

  • φαρυγγουπερώιο πλαστική
  • εκτομή σταφυλής
  • αμυγδαλεκτομή
  • αδενοτομή

  Για δυσχέρεια ρινικής αναπνοής η πλαστική στη μύτη συνδυάζεται με ευθειασμό ρινικού διαφράγματος

  Τι τύπος αναισθησίας χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της ρινοπλαστικής; Αποφάσισα να κάνω ρινοπλαστική αλλά φοβάμαι την αναισθησία. Μπορεί να κινδυνεύσω;

  Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται γενική αναισθησία . Η αναισθησία στην επέμβαση ρινοπλαστικής δεν ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο από άλλες επεμβάσεις. Προεγχειρητικά γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις στον ασθενή προκειμένου να διαπιστωθεί ότι η νάρκωσή του δεν ενέχει κάποιο κίνδυνο. Κατά τη διάρκεια της γενικής νάρκωσης ο ασθενής παρακολουθείται διαρκώς από ειδικά μηχανήματα (monitoring), καθώς επίσης και από μια εξειδικευμένη ομάδα αναισθησιολόγων.

  Που γίνονται οι τομές κατά τη διάρκεια της ρινοπλαστικής; Τι είναι η ανοικτή και τι η κλειστή μέθοδος πλαστικής στη μύτη;

  Η ρινοπλαστική με υπερήχους Piezo είναι η πιο σύγχρονη και ασφαλής χειρουργική μέθοδος και γίνεται και στην ανοικτή και στην κλειστή μέθοδο.

   

  Ανοικτή ρινοπλαστική

  Ως ανοικτή θεωρείται η ρινοπλαστική στην οποία γίνονται κάποιες μικρές τομές στο εσωτερικό της μύτης ενώ υπάρχει και μία πολύ μικρή τομή στο δέρμα ανάμεσα στα ρουθούνια. Η τομή αυτή επουλώνεται εξαιρετικά και στην πραγματικότητα δεν είναι ορατή κάποιους μήνες μετά την επέμβαση.

   

  Κλειστή ρινοπλαστική

  Στην κλειστή ρινοπλαστική όλες οι  τομές γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσα στα ρουθούνια, δεν υπάρχει καμία τομή στο δέρμα οπότε και δεν υπάρχει ούτε η πολύ μικρή ουλή ανάμεσα στα ρουθούνια όπως στην ανοικτή.

   

  Ποια μέθοδος θεωρείται πιο ασφαλής; Η ανοικτή ή η κλειστή;

  Ανάλογα με την ανατομία της μύτης του ασθενή, τα προβλήματα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε καθώς και τα επιθυμητά αποτελέσματα επιλέγουμε κατά περίπτωση την ανοικτή ή κλειστή προσπέλαση.

  Σε όλες τις περιπτώσεις εξασφαλίζουμε με την χρήση του συστήματος υπερήχων την απόλυτη ακρίβεια που απαιτείται για το καλύτερο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα. Ανάλογα με την περίπτωσή σας θα επιλέξετε τη μέθοδο που θα φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

  Πόσο διαρκεί το χειρουργείο;

  Ανάλογα με το είδος της επέμβασης (αισθητική-λειτουργική-επαναληπτική ριινοπλαστική) το χειρουργείο διαρκεί συνήθως 1.5 έως και 3 ώρες. 

  Μπορώ να χειρουργήσω το διάφραγμα ταυτόχρονα;

  Ναι, σε περίπτωση ύπαρξης στραβού ρινικού διαφράγματος μπορεί να γίνει ταυτόχρονα η επέμβαση για ευθειασμό του γλιτώνοντας έτσι δύο επεμβάσεις και 2 ξεχωριστές περιόδους ανάρρωσης. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για λειτουργική ρινοπλαστική .

  Θέλω να κάνω ρινοπλαστική αλλά έχω πολύ λεπτό δέρμα. Μπορώ να έχω καλό αισθητικό αποτέλεσμα παρόλο το λεπτό δέρμα μου;

  Ναι. Μετά την επέμβαση μπορεί το οίδημα ή μελάνιασμα να φαίνεται λίγο περισσότερο σε σχέση με όσους έχουν πιο σκληρό-ανθεκτικό δέρμα αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής σας. Σε κάθε περίπτωση η πρώτη επίσκεψη στο χειρουργό θα λύσει κάθε σας απορία.

  Έκανα πρόσφατα ρινοπλαστική και το μόσχευμα στον κορυφή της μύτης φαίνεται. Γιατί οι ρινοπλαστικοί χρησιμοποιούν ακόμα μοσχεύματα;

  Τα μοσχεύματα πολλές φορές είναι απαραίτητα για τη σωστή διεξαγωγή της χειρουργικής διαδικασίας. Η τοποθέτησή τους από έμπειρο εξειδικευμένο χειρουργό δεν ενέχει κινδύνους και τα μοσχεύματα δεν γίνονται αντιληπτά εξωτερικά.
  ρινοπλαστική με μόσχευμα
  Επαναληπτική Ρινοπλαστική με μόσχευμα
  Η Γεωργία έκανε επαναληπτική ρινοπλαστική. Στην περίπτωσή της έγινε λήψη μοσχεύματος από τα πλευρά. Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και το αισθητικό αποτέλεσμα είναι εμφανές.

  Μπορώ να δω μαρτυρίες με βίντεο ασθενών του Δρ. Μοιρέα που περιγράφουν τις δικές τους εμπειρίες σχετικά με το χειρουργείο ρινοπλαστικής΄  Στο κανάλι του Δρ. Μοιρέα VIP-Rhinoplasty στο YouTube μπορείτε να παρακολουθείτε συνεχώς νέες μαρτυρίες των ασθενών του χειρουργού σχετικά με τη ρινοπλαστική τους επέμβαση.


  Στείλτε τις ερωτήσεις σας για να σας απαντήσουμε

  Σε περίπτωση που θέλετε να θέσετε το δικό σας προσωπικό ερώτημα μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@vip-rhinoplasty.com ή να επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα επικοινωνίας στην σελίδα contact.

  Ο Δρ. Μοιρέας θα δώσει απάντηση σε οτιδήποτε μπορεί να σας απασχολεί και θα προτείνει την καλύτερη δυνατή λύση για τη δική σας ξεχωριστή περίπτωση.
  Αξιολόγηση
  Βαθμός4,7/5 (σε 10 αξιολογήσεις)
  Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

  Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα