Η Σωστή & Πλήρης Εξέταση για το Απαιτητικό Χειρουργείο της Ρινοπλαστικής

Η ρινοπλαστική ήταν όνειρο ζωής. Μια όμορφη μύτη που θα βελτιώσει την αναπνοή, την εμφάνιση και την ψυχολογία μου.

Η Σωστή & Πλήρης Εξέταση για το Απαιτητικό Χειρουργείο της Ρινοπλαστικής

Η Στέλλα πάντοτε ονειρευόταν να κάνει μια ρινοπλαστική .

Περιέγραψε την εμπειρία της με τα δικά της λόγια και συμφώνησε να μας βοηθήσει να καταγράψουμε φωτογραφικά και να εξηγήσουμε τη διαδικασία της σωστής πρώτης επίσκεψης στο VIP-Rhinoplasty Center πριν πάρει την απόφαση να προχωρήσει σε λειτουργική ρινοπλαστική επέμβαση .

rinoplastiki se stravi myth plastiki myths me yperhxous dr mireas ultrasonic rhinoplasty

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να κάνω ρινοπλαστική. Να αποκτήσω μια όμορφη μύτη που θα βελτιώσει την αναπνοή και την ψυχολογία μου .

Όταν επισκέφτηκα τον Δρ. Μοιρέα,  αφού κατέγραψε το ιατρικό ιστορικό μου, άκουσε προσεκτικά τους προβληματισμούς και τα θέλω μου.

Στην συνέχεια με εξέτασε με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό του ιατρείου του, μου περιέγραψε ακριβώς τη διαδικασία της ρινοπλαστικής επέμβασης και το τι προτείνει να γίνει για τη δική μου ξεχωριστή περίπτωση.

Η συζήτησή μου με τον γιατρό κράτησε συνολικά μια ολόκληρη ώρα και κατά τη διάρκεια της έλυσα όλες μου τις απορίες και έφυγα ήσυχη έχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την επέμβαση. 

Για να πω την αλήθεια μου έκανε μεγάλη εντύπωση η ώρα που αφιέρωσε στην περίπτωσή μου, αλλά όπως μου εξήγησε και ο ίδιος ένα απαιτητικό χειρουργείο όπως η ρινοπλαστική δεν μπορεί να αναλυθεί σωστά με για γρήγορη επίσκεψη διάρκειας δέκα - δεκαπέντε λεπτών.

Η πρώτη εξέταση πριν τη ρινοπλαστική αναλυτικά :

Η εξέτασή μου από το γιατρό έγινε ως εξής :

Καταγραφή ιστορικού ασθενούς

Στην αρχή της επίσκεψης ο γιατρός κατέγραψε το ιστορικό υγείας μου.

Μου έκανε ερωτήσεις που σχετίζονται με την ηλικία, προηγούμενες και υπάρχουσες παθήσεις, καθημερινές συνήθειες, όπως κάπνισμα και αλκοόλ, πιθανές κληρονομικές ασθένειες, λήψη φαρμάκων σε χρόνια βάση ή περιστασιακά κ.α.

Κλινική εκτίμηση

rinoplastiki exetasi kai endoskophsh sto iatreio gia plastiki sti myth me yperhxous dr mireas ultrasonic rhinoplasty greece

Στη συνέχεια προχώρησε σε κλινική εκτίμηση με ενδοσκόπηση και καταγραφή του εσωτερικού της μύτης μου σε υπολογιστή.


Ενδοσκόπηση & καταγραφή του εσωτερικού της μύτης σε υπολογιστή

Μετά την αρχική εξέταση ο Δρ. Μοιρέας εξήγησε ακριβώς, δείχνοντάς μου στην οθόνη του υπολογιστή, τη μορφολογία στο εσωτερικό της μύτης μου και εντόπισε ότι ένας λόγος ακόμη που δυσχεραίνει την αναπνοή μου -εκτός από την ύπαρξη στραβού διαφράγματος- ήταν οι μεγάλες κάτω ρινικές κόγχες (οστά στο εσωτερικό της μύτης), η αντιμετώπιση των οποίων θα βοηθούσε στη βελτίωση της αναπνοής μου.
exetash prin ti rinoplastiki epemvasi sto eswteriko myths me stravo diafragma dr mireas rhinoplasty athens
Ο Δρ.Μοιρέας δείχνει στον υπολογιστή το βίντεο της ενδοσκόπησης

Η λειτουργική ρινοπλαστική ήταν η λύση που θα με βοηθούσε να αναπνεύσω επιτέλους σωστά και να έχω μια όμορφη μύτη.

Ρινοπλαστική προσομοίωση : Είδα το πρόσωπό μου πριν & μετά σε 3D

Μετά την ανάλυση των προβλημάτων στο εσωτερικό της μύτης ξεκινήσαμε την 3d προσομοίωση ρινοπλαστικής, την αισθητική δηλαδή ανάλυση της ρινοπλαστικής μου.

prosomoiwsh rinoplastikis me vectra 3d dr mireas ultrasonic rhinoplasty athens

Αυτή έγινε με το Vectra 3D/M3 System (Canfield Scientific, NJ – USA), το οποίο όπως έμαθα θεωρείται το κορυφαίο παγκοσμίως σύστημα 3D προσομοίωσης ρινοπλαστικής και το οποίο βρίσκεται στην Ελλάδα αποκλειστικά και μόνο στο VIP-Rhinoplasty Center.

Ένιωθα άγχος για το πως θα μοιάζω μετά τη ρινοπλαστική μου. Και ήθελα πολύ να δω από πριν το αποτέλεσμα

rinoplastiki thelw na dw to proswpo mou prin tin epemvasi se 3d dr mireas ultrasonic rhinoplasty greece
Η ασθενής μπροστά στον προσομοιωτή 3D

Η διαδικασία ήταν πολύ απλή και διήρκησε μόνο λίγα λεπτά. Κάθησα μπροστά σε μια κάμερα, το φλας άστραψε και μέσα σε ένα λεπτό είδα το πρόσωπό μου σε τρισδιάστατη ανάλυση στην οθόνη του υπολογιστή.

Η συζήτηση με τον Ειδικό ΩΡΛ Ρινοχειρουργό

Άρχισα να εξηγώ στον γιατρό πως θα ήθελα να είμαι...

Αρχικά γιατρέ θέλω να αναπνέω καλύτερα... Θέλω επίσης να ισιώσει η μύτη μουνα μην είναι πλέον γαμψή και να φύγει η καμπούρα, να μικρύνουν λίγο και τα ρουθούνια...

Και το πιο σημαντικό από όλα : Θέλω η μύτη μου να φαίνεται φυσική και όχι χειρουργημένη.

prin ti rinoplastiki epemvasi vlepw to apotelesma se 3d dr mireas rhiinoplasty athnens
Συζήτηση με τον Δρ.Μοιρέα

Ο γιατρός στην συνέχεια μου εξήγησε ακριβώς τι θα μπορούσε να γίνει από όλα όσα του έλεγα, καθώς και τι θα ταίριαζε συνδυαστικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά στο πρόσωπό μου. 

Μου έδειξε στην οθόνη του υπολογιστή μια-μια τις αλλαγές που του περιέγραψα. Έβλεπα για πρώτη φορά την μύτη μου να αλλάζει όπως ακριβώς ονειρευόμουνα και στο τέλος της διαδικασίας μπορούσα να δω το τελικό αποτέλεσμα, να συγκρίνω το πρόσωπό μου πριν και μετά και ήμουν σίγουρη πλέον για το αποτέλεσμα.

Οι δυνατότητες της προσομοίωσης φαινόντουσαν εντυπωσιακές και έβλεπα να πραγματοποιείται αυτό που με απασχολούσε περισσότερο, δηλαδή ένα αποτέλεσμα που να είναι απόλυτα φυσικό. 

Πιστεύω ότι όλοι οι ασθενείς έχουν τις δικές τους ιδιαίτερες απαιτήσεις, αλλά σίγουρα ένας τόσο εξειδικευμένος ρινοπλαστικός όπως ο Δρ.Μοιρέας με την βοήθεια της προσομοίωσης μπορεί να τους εξηγήσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές και να τους δείξει σε προσομοίωση το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν πραγματικά ίδιο με αυτό που είδα στο πρόσωπό μου μετά το δικό μου χειρουργείο.

Πήρα την απόφαση για Λειτουργική Ρινοπλαστική με Υπερήχους

Μετά από την επίσκεψή μου στον Δρ. Μοιρέα αποφάσισα να προχωρήσω σε λειτουργική ρινοπλαστική.

Μετά από συνεννόηση κλείσαμε ημερομηνία για το χειρουργείο και το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν για κάποιες ώρες πριν το χειρουργείο να μη φάω φαγητό και να μην πιω νερό. 
Έκανα μία ρινοπλαστική σε συνδυασμό με διάφραγμα και καυτηρίαση ρινικών κογχών, προκειμένου να αναπνεύσω καλύτερα και να αποκτήσω μια μύτη φυσική, όμορφη και αρμονική με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου μου.

Η επόμενη επίσκεψή μου έγινε 6 ημέρες μετά την επέμβαση. Ο γιατρός με εξέτασε προσεκτικά, μου αφαίρεσε τον νάρθηκα και είδα για πρώτη φορά τη νέα μου μύτη.

Τόσο όμορφη και τόσο ταιριαστή στο πρόσωπό μου...

Ευχαριστώ πολύ γιατρέ...

rinoplastiki se stravi myth plastiki myths me yperhxous dr mireas ultrasonic rhinoplasty
Η πρώτη αντίδραση μετά την αφαίρεση του νάρθηκα 4-6 ημέρες μετά την επέμβαση

Αυτή την εμπειρία θα τη θυμάμαι για πάντα!

Δείτε εικόνες ασθενών πριν και μετά το χειρουργείο πλαστικής στη μύτη και παρακολουθείστε σε βίντεο πραγματικές εμπειρίες ασθενών του Δρ. Μοιρέα.

Συχνές ερωτήσεις για την σωστή και πλήρη εξέταση πριν από το χειρουργείο της ρινοπλαστικής

Πως μπορώ να προετοιμαστώ πριν την εξέταση για ρινοπλαστική;

Δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία πριν την εξέτασή σας.

Δεν απαιτείται, αλλά καλό θα ήταν να μην φοράτε έντονο μακιγιάζ το οποίο αλλάζει αρκετά τα γενικά σας χαρακτηριστικά προκειμένου να είναι ακριβέστερη η διαδικασία της προσομοίωσης.


Θα πρέπει να απαντήσω σε ερωτήσεις για το ιατρικό και γενικό ιστορικό μου;

Για λόγους ασφάλειας κατά την επέμβαση θα ρωτηθείτε για προβλήματα υγείας, αλλεργίες σε φάρμακα και προηγούμενες ιατρικές θεραπείες καθώς επίσης για τυχόν χρήση φαρμάκων, βιταμινών, συμπληρωμάτων διατροφής, καπνού, αλκοόλ και ναρκωτικών.

Επίσης θα ρωτηθείτε για προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες έχετε υποβληθεί

Η ενημέρωση του χειρουργού σας όσον αφορά όλα τα ανωτέρω θα πρέπει να είναι ορθή για την δική σας ασφάλεια και το καλύτερο αποτέλεσμα

Μπορώ να φοράω μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης για ρινοπλαστική;

Η προσομοίωση βασικά δεν επηρεάζεται από την ύπαρξη ελαφρού μακιγιάζ και μπορείτε να το φοράτε. Το έντονο όμως μακιγιάζ, το οποίο αλλάζει τα γενικά σας χαρακτηριστικά και καλύπτει σημαντικά προβλήματα στην περιοχή θα πρέπει να αποφεύγεται προκειμένου η εξέταση να είναι ακριβής.

Η ρινοπλαστική με υπερήχους γίνεται στην ανοικτή ή την κλειστή επέμβαση;

Η ρινοπλαστική με υπερήχους Piezo είναι η πιο σύγχρονη και ασφαλής χειρουργική μέθοδος και γίνεται και στην ανοικτή και στην κλειστή επέμβαση. Προσφέρει στο χειρουργό άμεση όραση και πρόσβαση στην περιοχή και του δίνει τη δυνατότητα να κάνει γλυπτική στη μύτη με απόλυτη ακρίβεια, προσφέροντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον ασθενή.

Τι είναι η ανοικτή ρινοπλαστική;

Ως ανοικτή θεωρείται η ρινοπλαστική στην οποία γίνονται κάποιες μικρές τομές στο εσωτερικό της μύτης, ενώ υπάρχει και μία πολύ μικρή τομή στο δέρμα ανάμεσα στα ρουθούνια. Η τομή αυτή επουλώνεται εξαιρετικά και στην πραγματικότητα δεν είναι ορατή κάποιους μήνες μετά την επέμβαση.

Τι είναι η κλειστή ρινοπλαστική;

Στην κλειστή ρινοπλαστική όλες οι  τομές γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσα στα ρουθούνια, δεν υπάρχει καμία τομή στο δέρμα, οπότε και δεν υπάρχει ούτε η πολύ μικρή ουλή ανάμεσα στα ρουθούνια όπως στην ανοικτή.

Ποια μέθοδος θεωρείται πιο ασφαλής; Η ανοικτή ή η κλειστή;

Ανάλογα με την ανατομία της μύτης του ασθενή, τα προβλήματα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε, καθώς και τα επιθυμητά αποτελέσματα, επιλέγουμε κατά περίπτωση την ανοικτή ή κλειστή προσπέλαση.

Σε όλες τις περιπτώσεις εξασφαλίζουμε με την χρήση του συστήματος υπερήχων την απόλυτη ακρίβεια που απαιτείται για το καλύτερο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα. Ανάλογα με την περίπτωσή σας θα επιλέξουμε τη μέθοδο που θα φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Η μοναδικότητα του VIP-Rhinoplasty Center

Οι ασθενείς ερχόμενοι σε εμάς συνειδητοποιούν με ακρίβεια το τι μπορούν να περιμένουν από τη δική τους ρινοπλαστική επέμβαση.

  • Ο  χειρουργός Δρ. Γεώργιος Μοιρέας είναι Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος με Εξειδίκευση στη Ρινοπλαστική & Πλαστική Χειρουργική προσώπου. Expert στη ρινοπλαστική με υπερήχους διαθέτει μεγάλη εμπειρία στις επεμβάσεις ρινοπλαστικής.

Πριν το χειρουργείο ρινοπλαστικής

  • Πραγματοποιείται σωστή και πλήρης εξέταση για το απαιτητικό χειρουργείο της πλαστικής στη μύτη σας.
  • Μόνο στο VIP-Rhinoplasty Center μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής σας σε 3d απεικόνιση με το ειδικό σύστημα τρισδιάστατης προσομοίωσης πλαστικής στη μύτη.
  • Με την On-line προετοιμασία χειρουργείου και τον σχεδιασμό Medical tourism εξυπηρετούμε ασθενείς όχι μόνο από την Αθήνα, αλλά και από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο καθώς και από χώρες του εξωτερικού.

Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου

  • Η νέα τεχνική ρινοπλαστικής με υπερήχους με το Piezo, χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Εξειδικευμένο Ωρλ. Ρινοπλαστικό  Δρ. Μοιρέα και δίνει τη δυνατότητα στο χειρουργό να κάνει γλυπτική στα οστά, αποφεύγοντας τις οστεοτομίες, δηλαδή το σπάσιμο των οστών καθώς και άλλα πλεονεκτήματα. Οι εκχυμώσεις μετά την επέμβαση είναι ελάχιστες και η ανάρρωση του ασθενούς ταχύτερη και ευκολότερη. Η πλαστική στη μύτη  με το σύστημα Piezo ονομάζεται και Diamond ρινοπλαστική.

Μετά το χειρουργείο

  • Μετά από το χειρουργείο ρινοπλαστικής δεν υπάρχει καθόλου πόνος.

Προσπαθώντας να απαντήσουμε σε ερωτήματα που γίνονται συνήθως από τους ασθενείς μας συγκεντρώσαμε και σας παραθέτουμε απλές μετεγχειρητικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθηθούν μετά τη ρινοπλαστική επέμβαση.

Λύστε περισσότερες απορίες και διαβάστε απαντήσεις στα συχνότερα ερωτήματα των ασθενών μας :

Πριν τη Ρινοπλαστική: Γραπτές Απαντήσεις & Video για την Πλαστική Επέμβαση στη Μύτη

Μετά τη Ρινοπλαστική: Γραπτές Απαντήσεις & Video για την περίοδο μετά την Πλαστική Επέμβαση στη Μύτη

Στείλτε τις ερωτήσεις σας για να σας απαντήσουμε

Σε περίπτωση που θέλετε να θέσετε το δικό σας προσωπικό ερώτημα μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@vip-rhinoplasty.com ή να επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα επικοινωνίας στην σελίδα contact.

Ο Δρ. Μοιρέας θα δώσει απάντηση σε οτιδήποτε μπορεί να σας απασχολεί και θα προτείνει την καλύτερη δυνατή λύση για τη δική σας ξεχωριστή περίπτωση.

Αξιολόγηση
Βαθμός4,9/5 (σε 10 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα