Ρινοπλαστική Επέμβαση: Το χειρουργείο ρινοπλαστικής

Είστε κατάλληλος υποψήφιος για χειρουργείο ρινοπλαστικής. Αισθητική ή λειτουργική ρινοπλαστική το ζητούμενο μετά από ένα χειρουργείο είναι να υπάρχει σωστή αναπνοή, αρμονία στο πρόσωπο, με φυσιολογική κίνηση κατά την ομιλία και τους μορφασμούς και η μύτη να συμβαδίζει με το φύλο, την ηλικία και την προσωπικότητα του ατόμου.
Το χειρουργείο ρινοπλαστικής αποτελείται από 2 διακριτά αλλά και αλληλένδετα μέρη:
Leitoyrgiki Rinoplastiki Aisthitiki Rinoplastiki kai Xeiroyrgeio gia Riniko Diafragma . Dr Mireas
Λειτουργική μύτη

Στο πρώτο μέρος της ρινοπλαστικής επέμβασης – το λειτουργικό - γίνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες στο εσωτερικό της μύτης προκειμένου να εξασφαλίσουμε την καλύτερη αναπνοή, την αποτελεσματική στήριξη όλου του οστεοχόνδρινου σκελετού, αλλά και να πάρουμε τα απαραίτητα μοσχεύματα τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια.

Όμορφη – Φυσική Μύτη

Στο δεύτερο μέρος του χειρουργείου ρινοπλαστικής – το αισθητικό - επεμβαίνουμε στο εξωτερικό τμήμα της μύτης προκειμένου να τροποποιήσουμε το σχήμα, το μέγεθος και τις αναλογίες της προκειμένου να εξασφαλίσουμε μια ωραία μύτη η οποία θα ταιριάζει αρμονικά στο συγκεκριμένο πρόσωπο και θα το ομορφαίνει.

Χειρουργείο Ρινοπλαστικής: Οι Χειρουργικοί χρόνοι

Οι παρακάτω διακριτοί χειρουργικοί χρόνοι εφαρμόζονται κατά περίπτωση κατά τη διάρκεια της ρινοπλαστικής επέμβασης.
xeirourgeio rinoplastikis me oliki narkosi dr mireas
Rinoplastiki Me Oliki Narkosi Asthenous. Fotografia Mesa sto Xeirourgeio. Dr Mireas
 • Δίδεται αναισθησία στον / στην ασθενή
 • Δημιουργούμε 1-3 μικρές τομές στο εσωτερικό των δύο ρουθουνιών (οι οποίες δεν φαίνονται μετά την επέμβαση) ενώ όταν κάνουμε ανοικτή ρινοπλαστική προχωράμε σε ένωση των τομών μεταξύ τους στο κάτω μέρος της μύτης, το ακρορρίνιο.
 • Αφαιρούμε τον ύβο - την καμπούρα της μύτης.
 • Ευθειάζουμε το στραβό (σκολιό) οστέινο και χόνδρινο ρινικό διάφραγμα.
 • Προχωράμε σε λήψη των απαραίτητων μοσχευμάτων από το διάφραγμα.
 • Ενισχύουμε το κάτω μέρος της μύτης, το ακρορρίνιο (σε πεσμένη-κρεμασμένη μύτη).
 • Μορφοποιούμε όλο το κάτω μέρος (ακρορρίνιο). Αυτό μπορεί να σημαίνει λέπτυνση μύτης , ανύψωση μύτης, ευθειασμό μύτης κ.α.
Leitoyrgiki Rinoplastiki : Fotografia Mesa apo to Xeirourgeio . Dr Mireas
Rinoplastiki Epemvasi. Fwtografia Mesa sto Xeiroyrgeio. Dr Mireas
 • Μικραίνουμε ορισμένες ή και όλες τις διαστάσεις της μύτης (σε μεγάλη μύτη).
 • Αυξάνουμε ορισμένες ή και όλες τις διαστάσεις της μύτης (σε μικρή μύτη) χρησιμοποιώντας μοσχεύματα.
 • Ενισχύουμε τα ρουθούνια του ασθενούς σε περίπτωση που κατά την έντονη εισπνοή παρατηρούμε το φαινόμενο της εισολκής (collapse).
 • Αυξάνουμε το εύρος της ρινικής βαλβίδας σε περίπτωση που έχουμε πολύ στενή μύτη (στενή έσω βαλβίδα) και δυσκολία ρινικής αναπνοής.
 • Λαμβάνουμε τα απαραίτητα μοσχεύματα από τις ακόλουθες κατά σειρά προτίμησης περιοχές: διάφραγμα, άλλες περιοχές της μύτης, αυτί, θωρακική πλευρά.
 • Ελαττώνουμε το μέγεθος των ρουθουνιών εφόσον απαιτείται.
 • Συρράπτουμε τις εσωτερικές τομές με απορροφήσιμα ράμματα, ενώ σε ανοικτή πλαστική μύτης τοποθετούμε 3 πολύ μικρά ράμματα στο κάτω μέρος της μύτης).
 • Στο εσωτερικό της μύτης συνηθέστατα τοποθετούμε μόνο μικρή ποσότητα ρινικής αλοιφής χωρίς να κλείνουμε την μύτη με γάζες αποφεύγοντας την ταλαιπωρία του ασθενούς κατά την αφαίρεσή τους.
 • Τοποθετούμε στην ράχη της μύτης έναν διακριτικό θερμοπλαστικό νάρθηκα για 6-7 ημέρες.

Χρήσιμες πληροφορίες για το χειρουργείο ρινοπλαστικής

Οι βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για το χειρουργείο σας σε λίγες γραμμές:

Η αναισθησία

Τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με γενική νάρκωση είναι η καλύτερη επιλογή.

Σε περίπτωση που υπάρχει αντένδειξη χορήγησης ολικής νάρκωσης μπορούμε να προχωρήσουμε και με χορήγηση μέθης ή και μόνο με τοπική.

Rinoplastiki : Fwtografia Mesa apo to Xeirourgeio Plastikis Sti Miti. Dr Mireas

Η διάρκεια του χειρουργείου

Ανάλογα με την περίπτωση η διάρκεια μιας ρινοπλαστικής μπορεί να ποικίλει από 1-1,5 ώρα έως ακόμη και 4 ώρες όταν πρόκειται για πολύ απαιτητική επανεπέμβαση.

Χειρουργείο Ρινοπλαστικής : Κίνδυνοι & Επιπλοκές

Μπορεί να υπάρξουν τυχόν επιπλοκές κατά τη διάρκεια ενός χειρουργείου ρινοπλαστικής ; Υπάρχουν πιθανοί κίνδυνοι που θα πρέπει να γνωρίζει ο ασθενής;

Rinoplastiki Epemvasi : Kindynoi kai epiplokes se xeiroyrgeio rinoplastikis. Video Dr Mireas

Εξιτήριο από την κλινική

Εξιτήριο δίδεται από την κλινική την ίδια ημέρα το απόγευμα. Ουσιαστικά 6 ώρες μετά την λήξη του χειρουργείου, προκειμένου να έχει αποβάλλει ο οργανισμός του ασθενή το απαραίτητο ποσοστό από τα φάρμακα της νάρκωσης.

Μετά το χειρουργείο

Μετά από το χειρουργείο ρινοπλαστικής δεν υπάρχει καθόλου πόνος.

Προσπαθώντας να απαντήσουμε σε ερωτήματα που γίνονται συνήθως από τους ασθενείς μας συγκεντρώσαμε και σας παραθέτουμε απλές μετεγχειρητικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθηθούν μετά τη ρινοπλαστική επέμβαση

Αποτέλεσμα ρινοπλαστικής επέμβασης

Το αποτέλεσμα μιας ρινοπλαστικής είναι μόνιμο. Ασφαλώς μετά από μια σωστά εκτελεσμένη επέμβαση με τις σύγχρονες τεχνικές δεν επιτρέπεται να ξαναστραβώσει το διάφραγμα, να πέσει η μύτη κ.ο.κ .

Rinoplastiki epemvasi : Fysiko Apotelesma Kali Anapnoi Meta to Xeiroyrgeio Rinoplastikhs. Dr Mireas

Η επιτυχημένη ρινοπλαστική

Η επιτυχία μίας ρινοπλαστικής εξαρτάται από την επιλογή ενός έμπειρου Ρινοπλαστικού Χειρουργού Ωρλ, ο οποίος σε συνεννόηση με τον ασθενή θα δημιουργήσει μία μύτη που θα δένει αρμονικά με το πρόσωπό του.

Rinoplastiki : Fwtografia Asthenous Me Gampsi Miti Prin kai Meta to Xeiroyrgeio. Dr Mireas
Σκοπός του κάθε χειρουργείου ρινοπλαστικής είναι το τέλειο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα. Μετά από μία σωστή ρινοπλαστική η μύτη σας  θα είναι όμορφη και ταυτόχρονα θα αναπνέει σωστά.
Rinoplastiki : Fwtografia Asthenous Me Gampsi Miti Prin kai Meta tin Epemvasi. Dr Mireas

Diamond Ρινοπλαστική με Υπερήχους με το Χειρουργικό Σύστημα Piezo

Η ρινοπλαστική επέμβαση με υπερήχους , με τη χρήση του νέου υπερσύγχρονου συστήματος υπερήχων Piezo, το οποίο έφερε στην Ελλάδα ο Δρ. Μοιρέας εγγυάται το τέλειο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα .

 • Η νέα τεχνική ρινοπλαστική με υπερήχους δίνει τη δυνατότητα στον χειρουργό να κάνει γλυπτική στα οστά και να αποφεύγει τις οστεοτομίες, δηλαδή τα σπασίματα των οστών .
 • Η τεχνική είναι πολύ πιο ασφαλής, προσφέρει πιο προβλέψιμα αποτελέσματα, απαλλάσσει σε σημαντικό βαθμό από μετεγχειρητικές ανεπιθύμητες επιπτώσεις όπως πρήξιμο και μώλωπες και επιταχύνει την ανάρρωση .
 • Αισθητική ή λειτουργική ρινοπλαστική το ζητούμενο μετά από ένα χειρουργείο είναι να υπάρχει σωστή αναπνοή, αρμονία στο πρόσωπο, με φυσιολογική κίνηση κατά την ομιλία και τους μορφασμούς και η μύτη να συμβαδίζει με το φύλο, την ηλικία και την προσωπικότητα του ατόμου.

Η ρινοπλαστική μου από το Α έως το Ω

Δείτε βήμα – βήμα τη διαδικασία προς τη ρινοπλαστική επέμβαση. Από την ημέρα της πρώτης επίσκεψης έως το χειρουργείο και την μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς σε βίντεο και φωτογραφίες.

Παρακολουθήστε βίντεο ασθενών και αληθινές μαρτυρίες για διαφορετικές περιπτώσεις ρινοπλαστικών επεμβάσεων.

Η μοναδικότητα του Exelixis Medical Institute

Οι ασθενείς ερχόμενοι σε εμάς συνειδητοποιούν με ακρίβεια το τι μπορούν να περιμένουν από τη δική τους ρινοπλαστική επέμβαση.

Ο Δρ. Γεώργιος Μοιρέας, Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος με Εξειδίκευση στη Ρινοπλαστική & Πλαστική Χειρουργική προσώπου, αναγνωρισμένος από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα διαθέτει μεγάλη εμπειρία στις επεμβάσεις ρινοπλαστικής.

Πριν το χειρουργείο ρινοπλαστικής

 • Πραγματοποιείται σωστή και πλήρης εξέταση για το απαιτητικό χειρουργείο της πλαστικής στη μύτη σας.
 • Μόνο στο Exelixis MI μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής σας σε 3d απεικόνιση με το ειδικό σύστημα τρισδιάστατης προσομοίωσης πλαστικής στη μύτη.
 • Στο Exelixis MI με την On-line προετοιμασία χειρουργείου και τον σχεδιασμό Medical tourism εξυπηρετούμε ασθενείς όχι μόνο από την Αθήνα, αλλά και από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο καθώς και από χώρες του εξωτερικού.

Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου

 • Η νέα τεχνική ρινοπλαστικής με υπερήχους Diamond Rhinoplasty, χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Εξειδικευμένο Ωρλ. Ρινοπλαστικό  Δρ. Μοιρέα και δίνει τη δυνατότητα στο χειρουργό να κάνει γλυπτική στα οστά αποφεύγοντας τις οστεοτομίες, δηλαδή το σπάσιμο των οστών.

Αναγνωρισμένος ως Εxpert στη ρινοπλαστική με υπερήχους ο Δρ. Μοιρέας συμμετέχει ως προσκεκλημένος ομιλητής στα μεγαλύτερα διεθνή συνέδρια του εξωτερικού εκπροσωπώντας την ελληνική ρινοπλαστική χειρουργική κοινότητα.

Μετά το χειρουργείο

 • Μετά από το χειρουργείο ρινοπλαστικής δεν υπάρχει καθόλου πόνος.

Προσπαθώντας να απαντήσουμε σε ερωτήματα που γίνονται συνήθως από τους ασθενείς μας συγκεντρώσαμε και σας παραθέτουμε απλές μετεγχειρητικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθηθούν μετά τη ρινοπλαστική επέμβαση.

Ρινοπλαστική Κόστος & Τελική τιμή ρινοπλαστικής επέμβασης

Ποιοι παράγοντες καθορίζουν τις τιμές ρινοπλαστικής ; Ποιο είναι το τελικό κόστος ρινοπλαστικής επέμβασης; Με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει η πληρωμή στο κέντρο μας;

Η τιμή ρινοπλαστικής επέμβασης εξαρτάται από τη δική σας ξεχωριστή περίπτωση. Διαβάστε αναλυτικά σχετικά με τις τιμές ρινοπλαστικής .

Αξιολόγηση
Βαθμός4,8/5 (σε 13 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα