Ρινοπλαστική σε συνδυασμό με Γενειοπλαστική – Πλαστική στο Πηγούνι - Πωγωνοπλαστική

Ασθενείς μας συχνά επιλέγουν να συνδυάζουν τη ρινοπλαστική τους επέμβαση με χειρουργείο γενειοπλαστικής, δηλαδή με πλαστική στο πηγούνι, προκειμένου να αποκτήσουν την εικόνα που ονειρεύονται για τον εαυτό τους.


Κάθε ασθενής μας έχει τις δικές του ξεχωριστές προσδοκίες από την αισθητική επέμβαση της επιλογής του.

Βασικός στόχος του Εξειδικευμένου Πλαστικού Χειρουργού Προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Μοιρέα είναι πάντοτε ένα όμορφο λειτουργικό αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει απόλυτα τον ασθενή και θα φτιάξει -εκτός από την εμφάνιση- την καθημερινότητα και την ψυχολογία του.

Πολλές φορές προκειμένου να ικανοποιήσουμε τα «θέλω» του ασθενούς και να φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα έχουμε τη δυνατότητα να συνδυάσουμε δυο διαφορετικές επεμβάσεις

Το χειρουργείο και σημαντικές πληροφορίες για την επέμβαση Ρινοπλαστικής - Γενειοπλαστικής

Το αποτέλεσμα μετά το χειρουργείο ρινοπλαστικής σε συνδυασμό με γενειοπλαστική θα πρέπει να είναι ένα συμμετρικό και όμορφο πρόσωπο.
rhinoplasty chin augmentation before and after photo best surgeon rinoplastiki com (2)
Πλαστική στο σαγόνι και ρινοπλαστική , φωτογραφία πριν και μετά το χειρουργείο. Εικόνα Προφίλ πριν και μετά την επέμβαση ρινοπλαστικής και πωγωνοπλαστικής.
Ένα πρόσωπο που θα έχει μια μύτη με όμορφο σχήμα, η οποία θα δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως το πηγούνι και θα επιτρέπει φυσιολογικούς μορφασμούς και κίνηση κατά την ομιλία, βοηθώντας ταυτόχρονα στην σωστή λειτουργία της και τη βελτίωση της αναπνοής του ασθενούς σε περίπτωση που χρειάζεται

Γενειοπλαστική ή Πλαστική στο Πηγούνι

H επέμβαση της Γενειοπλαστικής (πωγωνοπλαστικής) ή αλλιώς Αυξητικής του γενείου ή του πηγουνιού έχει ως στόχο την αναδιαμόρφωση του πηγουνιού (γενείου) προκειμένου να ταιριάζει καλύτερα με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Η επέμβαση της αυξητικής του γενείου γίνεται με εισαγωγή ενθέματος στην περιοχή του γενείου διαμέσω του στόματος ή με μικρή τομή εξωτερικά στο δέρμα του πηγουνιού.

enthema gia epemvasi pogonoplastikis plastikis pygouniou mia parallagi
Πρόθεση σιλικόνης για το πηγούνι. Το σχήμα είναι πολύ χαρακτηριστικό
Parousiasi enthematos pogonoplastikis apot ton giatro
Ο Δρ.Μοιρέας δείχνει το πρόθεμα σε ενδιαφερόμενο ασθενή

Οι χειρουργικοί χρόνοι της πωγωνοπλαστικής

Οι παρακάτω διακριτοί χειρουργικοί χρόνοι εφαρμόζονται κατά περίπτωση κατά τη διάρκεια της ρινοπλαστικής επέμβασης σε συνδυασμό με πλαστική στο πηγούνι:

 • Ο ασθενής τοποθετείται σε χειρουργική κλίνη.
 • Πραγματοποιείται αντισηψία της περιοχής.
 • Χορηγείται τοπική αναισθησία & μέθη ή γενική αναισθησία (εφόσον απαιτείται).
 • Γίνεται προετοιμασία της περιοχής στην οποία θα τοποθετηθεί το ένθεμα, μέσω του στόματος ή με μικρή τομή εξωτερικά στο δέρμα του πηγουνιού.
 • Πραγματοποιείται εισαγωγή ενθέματος στην περιοχή του γενείου.
 • Γίνεται συρραφή των τομών.
rhinoplasty chin augmentation before and after photo best surgeon rinoplastiki com (5)
Πλαστική στο σαγόνι και ρινοπλαστική , φωτογραφία πριν και μετά το χειρουργείο. Εικόνα πριν και μετά την επέμβαση ρινοπλαστικής και πωγωνοπλαστικής.

Χρήσιμες πληροφορίες για το χειρουργείο πωγωνοπλαστικής

Το αποτέλεσμα μετά το χειρουργείο ρινοπλαστικής σε συνδυασμό με γενειοπλαστική θα πρέπει να είναι ένα συμμετρικό και όμορφο πρόσωπο.
Οι βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για την πλαστική επέμβαση στο σαγόνι σε λίγες γραμμές:

Αναισθησία

Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου γενειοπλαστικής σε συνδυασμό με ρινοπλαστική ή άλλες μεγαλύτερες επεμβάσεις η αναισθησία είναι γενική.

Εάν η πλαστική στο σαγόνι γίνει μόνη της η αναισθησία είναι τοπική και σπανίως γενική.

Διάρκεια επέμβασης

Η πλαστική στο πηγούνι σε συνδυασμό με ρινοπλαστική συνολικά διαρκεί έως και 3 ώρες.  Σε περίπτωση που επιλεγχθεί μόνη της διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Παραμονή στην κλινική

Εξιτήριο δίδεται 6 ώρες μετά την επέμβαση. Σε συνδυασμό με άλλες επεμβάσεις όπως φαρυγγουπερώιο πλαστική το εξιτήριο γίνεται την επομένη το πρωί.

Αποτέλεσμα

Το αποτέλεσμα της πλαστικής στο σαγόνι είναι μόνιμο.

Η επιτυχημένη γενειοπλαστική

Η επιτυχία της γενειοπλαστικής εξαρτάται από την επιλογή ενός έμπειρου Χειρουργού, ο οποίος σε συνεννόηση με τον ασθενή θα δημιουργήσει ένα όμορφο και φυσικό πρόσωπο.

Συνδυασμός με άλλες επεμβάσεις

Σε περίπτωση που έχετε επιλέξει συνδυασμό με την ρινοπλαστική:

 • Ενημερωθείτε αναλυτικά σχετικά με τους χειρουργικούς χρόνους που εφαρμόζονται κατά περίπτωση κατά τη διάρκεια της ρινοπλαστικής επέμβασης.
 • Μετά τη Ρινοπλαστική : Διαβάστε αναλυτικά : Ανάρρωση & Μετεγχειρητικές Οδηγίες Μετά το Χειρουργείο Ρινοπλαστικής.

Εκτός από τη ρινοπλαστική η γενειοπλαστική συχνά συνδυάζεται με άλλες επεμβάσεις του προσώπου, όπως με βλεφαροπλαστική, ωτοπλαστική, λιποαναρρόφηση ή Facelift.

Μετά την Πλαστική στο πηγούνι : Μετεγχειρητικές οδηγίες

Μετά την επέμβαση πλαστικής στο πηγούνι οι μετεγχειρητικές οδηγίες δίδονται στον ασθενή εγγράφως από τον Ειδικό Πλαστικό Χειρουργό Προσώπου.

Η ανάρρωση του ασθενούς είναι γρήγορη και η μετεγχειρητική περίοδος ανώδυνη.

Προσπαθώντας να απαντήσουμε σε ερωτήματα που γίνονται συνήθως από τους ασθενείς μας συγκεντρώσαμε και σας παραθέτουμε απλές μετεγχειρητικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθηθούν μετά τη γενειοπλαστική επέμβαση.

 • Η έξοδος από την κλινική γίνεται την ίδια μέρα το βράδυ ή την επομένη το πρωί.
 • Μετά την επέμβαση τοποθετείται ένας ειδικός επίδεσμος για 48 ώρες.
 • Μπορεί να εμφανιστεί μικρό οίδημα (πρήξιμο) στην περιοχή ενώ συνήθως υπάρχει μια μικρή δυσφορία που υποχωρεί με τα συνήθη παυσίπονα.
 • Για μία εβδομάδα συνιστάται η κατανάλωση μαλακών τροφών.
 • Η επιστροφή στην εργασία γίνεται μετά από 7 περίπου ημέρες.
 • Το αποτέλεσμα φαίνεται αμέσως, αλλά την τελική διαμόρφωση θα τη δείτε σε 1-1,5 μήνα.

Η μοναδικότητα του Exelixis Medical Institute

Οι ασθενείς ερχόμενοι σε εμάς συνειδητοποιούν με ακρίβεια το τι μπορούν να περιμένουν από τη δική τους επέμβαση.

Ο Δρ. Γεώργιος Μοιρέας, Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος με Εξειδίκευση στη Ρινοπλαστική & Πλαστική Χειρουργική προσώπου, αναγνωρισμένος από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα διαθέτει μεγάλη εμπειρία στις επεμβάσεις ρινοπλαστικής σε συνδυασμό με γενειοπλαστική.

Πριν το χειρουργείο ρινοπλαστικής - γενειοπλαστικής

Πριν το χειρουργείο σας:

 • Πραγματοποιείται σωστή και πλήρης εξέταση για το απαιτητικό χειρουργείο σας.
 • Μόνο στο Exelixis MI μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής σε συνδυασμό με πλαστική στο σαγόνι σας σε 3d απεικόνιση με το ειδικό σύστημα τρισδιάστατης προσομοίωσης πλαστικής επέμβασης.
 • Στο Exelixis MI με την On-line προετοιμασία χειρουργείου και τον σχεδιασμό Medical Tourism εξυπηρετούμε ασθενείς όχι μόνο από την Αθήνα, αλλά και από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο καθώς και από χώρες του εξωτερικού.

Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου

 • Η νέα τεχνική ρινοπλαστικής με υπερήχους Diamond Rhinoplasty, χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Εξειδικευμένο Ωρλ. Ρινοπλαστικό  Δρ. Μοιρέα και δίνει τη δυνατότητα στο χειρουργό να κάνει γλυπτική στα οστά αποφεύγοντας τις οστεοτομίες, δηλαδή το σπάσιμο των οστών.

Αναγνωρισμένος ως Εxpert στη Ρινοπλαστική με Υπερήχους ο Δρ. Μοιρέας συμμετέχει ως προσκεκλημένος ομιλητής στα μεγαλύτερα διεθνή συνέδρια του εξωτερικού εκπροσωπώντας την ελληνική ρινοπλαστική χειρουργική κοινότητα.

Μετά το χειρουργείο

 • Μετά από το χειρουργείο δεν υπάρχει καθόλου πόνος.

Προσπαθώντας να απαντήσουμε σε ερωτήματα που γίνονται συνήθως από τους ασθενείς μας συγκεντρώσαμε και σας παραθέτουμε απλές μετεγχειρητικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθηθούν μετά την επέμβαση.

Η ρινοπλαστική μου από το Α έως το Ω

 • Δείτε βήμα – βήμα τη διαδικασία προς τη ρινοπλαστική επέμβαση. Από την ημέρα της πρώτης επίσκεψης έως το χειρουργείο και τη μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς σε βίντεο και φωτογραφίες.

Παρακολουθήστε βίντεο ασθενών και αληθινές μαρτυρίες για διαφορετικές περιπτώσεις ρινοπλαστικών επεμβάσεων.

Αξιολόγηση
Βαθμός4,8/5 (σε 16 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα